Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Oscar Engelbert om fler SBB-affärer: ”Vi stänger inga dörrar”

Publicerad: 14 oktober 2020, 14:49

Oscar Engelbert, grundare av Oscar Properties.

Nyheten om att Oscar Properties köper fastigheter för 1,4 miljarder kronor av SBB fick aktien att skena på tisdagen. ”Jag tror att SBB:s och våra aktieägare tycker att detta är en bra nyhet”, säger bolagets ägare Oscar Engelbert till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Oscar EngelbertOscar PropertiesSBB Fastigheter

När Oscar Properties på tisdagsmorgonen gick ut med nyheten om miljardförvärvet, med ett tillhörande finansieringspaket, steg aktien i så hög grad att den handelsstoppades. 

Läs även: Oscar Properties aktie handelsstoppades

På onsdagen skrev bolaget ett förtydligande på sin hemsida om emissionen och utbyteserbjudandet, samt kallar till en extra bolagsstämma den 16 november. Så här svarar bolagsägaren Oscar Engelbert på Fastighetsnytts frågor om affären: 

Vilken är den största uppsidan för er i detta? 

– Det är att vi genom förvärvet, tillsammans med den tillhörande kapitaliseringen av bolaget, skapar en solid finansiell ställning utan att vara beroende av fluktuerande kassaflöden från utvecklingsverksamheten, säger Oscar Engelbert. 

Kan det bli aktuellt med fler SBB-köp?

– Inte för tillfället, men vi stänger inga dörrar för framtiden.

Ni har haft det kämpigt länge, hur lugnar ni oroliga aktieägare? 

– Till att börja med så tror jag att både SBB:s och våra aktieägare tycker att detta är en bra nyhet. Sedan är det korrekt att bolaget och jag själv har gått igenom en väldigt turbulent tid, men vi har också fattat en mängd beslut med syfte att förbättra situationen.

Hur ser er långsiktiga strategi ut? 

– Vi ska bygga och sälja bostadsrätter runtom i Sverige, till ett pris som många kan ha råd med, samt bygga med hög kvalitet, hållbart och med en genomtänkt design som överraskar. Vi ska även vidareutveckla vår förvaltningsportfölj och slutföra våra befintliga projekt.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.