Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Oscar avyttrar sjönära byggrätter i Sundsvall

Publicerad: 2 maj 2022, 09:45

Oscar Engelbert fortsätter att fokusera på förvaltningsaffären.

Foto: Oscar Properties

Oscar avyttrar en byggrättsvolym om cirka 21.133 kvadratmeter intill Norra Kajen i Sundsvall. Bolaget har därmed sålt samtliga av sina byggrätter i staden. Försäljningen gav en likviditetseffekt om 18 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Byggrätterna ligger vid området Norra Kajen intill Sundsvallsfjärden – det handlar om kvarter 8, kvarter 11 samt kvarter 13.

Det var i slutet av februari som Oscar Properties förvärvade de tre byggrätterna där bolaget, via dotterbolaget Norrterna, planerade produktion av bostäder. Enligt pressmeddelandet, som kom då i februari, finns en gällande detaljplan som medger uppförande av omkring 200 bostäder. 

– Vi är glada över affären som innebär att vi nu sålt samtliga av våra byggrätter i Sundsvall. Affären är i linje med målet om att fokusera på att utöka och utveckla vår förvaltningsaffär. Den likviditet och de kassaflöden som skapas från byggrättsaffärer och projektutveckling skall återinvesteras i förvaltningsfastigheter, kommenterar Oscar Engelbert vd på Oscar Properties.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.