Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Ökat intresse för Göteborg och Malmö

Publicerad: 27 april 2015, 12:22

Den totala transaktionsvolymen uppgick till 21,8 miljarder kronor för första kvartalet 2015, enligt DTZ.


Ämnen i artikeln:

DTZ

Detta är något lägre än första kvartalet 2014 men i nivå med den genomsnittliga volymen för det första kvartalet de senaste 5 åren, uppger DTZ.

Även om Stockholmsmarknaden fortsatt ses som den mest intressanta så har intresset för både Göteborgs- och Malmöregionerna ökat. Under det första kvartalet attraherade Västra Götalandsregionen (inklusive Göteborg) närmare 20 procent av det investerade kapitalet och Skåne (inklusive Malmö) stod för cirka 21 procent. Det är betydligt mer än tidigare, uppger DTZ. I genomsnitt av transaktionsvolymen de senaste fem åren har dessa marknader stått för cirka 9 procent vardera.

Retail stod för 33 procent av den totala transaktionsvolymen, den stora andelen förklaras med försäljningarna av Skärholmens centrum och Nova Lund. Bostäder och kontor representerar 22 respektive 17 procent av den totala transaktionsvolymen under första kvartalet.

– Likviditeten på fastighetsmarknaden är mycket god och det finns ett brett intresse för investeringar. Man kan konstatera att det gäller både geografiskt läge och olika fastighetstyper. Förutom de vanliga fastighetstyperna ser vi ett ökande intresse för samhällsfastigheter och hotell, kommenterar Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.