Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Offentliga Hus förstärker portföljen

Publicerad: 28 januari 2020, 09:00

Joachim Kuylenstierna.

Foto: Fastator.

Offentliga Hus utökar sitt bestånd med samhällsfastigheter genom ytterligare ett förvärv i Södertälje. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

FastatorSödertäljeOffentliga Hus

Offentliga Hus utökar sitt bestånd med samhällsfastigheter genom ytterligare ett förvärv i Södertälje. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är Anders Ivarsson AB som säljer tomträtten till Södertälje Torpeden 8.

– Med detta förvärv stärker Offentliga Hus sin redan starka position med samhällsfastigheter i Södertälje och visar på fortsatt hög tillväxttakt inför börsnoteringen under 2020, säger Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator, i ett pressmeddelande.

Offentliga Hus är Fastators innehavsbolag.

– Förvärvet sker genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för andelarna i bolaget uppgår till 36 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 68,5 miljoner kronor.

Lokalerna på 3 700 kvadratmeter, huvudsakligen för rehabilitering och daglig verksamhet, väntas ge hyresintäkter på närmare 4,5 miljoner kronor per år. Tillträde beräknas ske den 31 mars 2020.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.