Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Odd Molly köper logistikfastighet i Borås

Publicerad: 6 april 2021, 08:39

Odd Mollys styrelseordförande Patrik Tillman är mycket nöjd med dagens affär

Foto: Mattias de Frumerie

Odd Molly har tecknar en avsiktsförklaring om att förvärva en logistikfastighet i Borås med ett underliggande fastighetsvärde om 63 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Odd Molly

Odd Molly skriver i ett pressmeddelande att man på tisdagen ingått avsiktsförklaring med en ledande e-handelsaktör om förvärv av bolagets nuvarande huvudlager i Borås. 

Det underliggande fastighetsvärdet i affären uppgår till 63 miljoner kronor och den existerande uthyrningsbara ytan är 12 700 kvadratmeter. Odd Molly avser därutöver uppföra en tillbyggnad av ny modern logistikanläggning i anslutning till existerande fastighet om cirka 8 400 kvadratmeter, vilket ger en total uthyrningsbar yta om cirka 21 100 kvadratmeter.

Efter genomförd tillbyggnad förväntas fastigheten ha en årshyra på omkring 12,5 miljoner kronor, varav bolaget hyr största delen under ett så kallat triple net avtal med en löptid om 12 år och planerad inflyttning under första halvåret 2022.

”Vi är mycket glada över att idag kunna presentera denna planerade affär med en av norra Europas ledande distans och e-handelskoncerner. Som en del av transaktionen är vi stolta över att få förtroendet att bygga ut existerande byggnad i Viared med en ny toppmodern logistikanläggning som kommer bli bolagets huvudlager när nyproduktionen står klar samtidigt som vi stärker greppet som en av de ledande fastighetsägarna i Borås”, säger Odd Mollys styrelseordförande Patrik Tillman i en presskommentar.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Odd Molly

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.