Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Odd Molly köper fastighetsportfölj i Karlskoga och Kristinehamn

Publicerad: 16 juli 2021, 08:38

Foto: Mostphotos

Odd Molly stärker sitt fastighetsinnehav med förvärv av sex fastigheter i Karlskoga och Kristinehamn. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 402,6 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Odd Molly

Portföljen omfattar sex fastigheter med en samlat uthyrningsbar yta om cirka 100 000 kvadratmeter. Fastigheterna är belägna i industriområden i Karlskoga och Kristinehamn och är nästintill fullt uthyrda. En mindre vakans återstår där Odd Molly erhåller hyresgaranti från säljaren i två år. Beståndet inhyser ett trettiotal hyresgäster inom logistik, industri och medtech. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 42 miljoner kronor. 

Läs även: Stor intervju med Odd Mollys ordförande om ambitionerna inom fastigheter: ”Den första miljarden är svårast”

– Vi är mycket glada över att idag kunna presentera denna planerade affär som stärker såväl Odd Mollys kassaflöde som intjäning. De förvärvade fastigheterna kompletterar vår fastighetsportfölj väl, med starka och stabila aktörer inom sina respektive segment. Det är en affär som passar oss mycket väl och som vi är nöjda över att kunna genomföra i befintlig marknad, säger Odd Mollys COO Tobias Lövstedt, i bolagets pressmeddelande. 

Tillträde planeras ske den 1 november 2021. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Odd Molly

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.