Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

OBOS säljer rubbet i JM

Publicerad: 30 augusti 2017, 11:53

Johan Skoglund CEO of JM. Photo: JM.

Norska bostadsutvecklingsjätten OBOS har på onsdagen sålt av hela sitt innehav i JM, 3,8 miljoner aktier. Aktierna mäklades internt av SEB till kursen 245 kronor och därmed sålde OBOS aktier för 931 miljoner kronor i ett svep.


Ämnen i artikeln:

JMOBOS

Norska bostadsutvecklingsjätten OBOS har på onsdagen sålt av hela sitt innehav i JM, 3,8 miljoner aktier. Aktierna mäklades internt av SEB till kursen 245 kronor och därmed sålde OBOS aktier för 931 miljoner kronor i ett svep. Tidigare i sommar hade OBOS sålt 775 000 aktier och sammanlagt har man därmed frigjort 1,1 miljarder norska kronor, som det heter i OBOS pressmeddelande. Genom investeringen i JM har man dessutom gjort en vinst om 210 norska kronor, motsvarande 215 miljoner svenska kronor.

I en kommentar säger OBOS koncernchef att JM är ett mycket välskött och solitt bolag.

– OBOS investering i JM har varit av finansiell karaktär, och vi har därför efter en grundlig värdering kommit fram till att det var rätt att realisera vinsten och återinvestera det frigjorda kapitalet i egen verksamhet, säger koncernchefen Daniel Kjørberg Siraj.

Innan transaktionen var OBOS näst störste ägare i JM med 5,8 procent av kapitalet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JMOBOS

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.