fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Obos och Veidekke förvärvar 19 500 kvm BTA i Wendelstrand

Publicerad: 12 januari 2023, 07:16

Wendelstrand i Härryda kommun.

Foto: Obos och Veidekke

Obos och Veidekke har förvärvat 19 500 BTA för cirka 200 bostäder i det framtida bostadsområdet Wendelstrand utanför Göteborg.

Ämnen i artikeln:

SvepetOBOSNext Step Group

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Bostadsområdet Wendelstrand utvecklas intill Landvettersjön i Härryda kommun 15 minuter från centrala Göteborg. När området är färdigbyggt ska det inrymma cirka 1 000 bostäder, skola, förskola och ett mobilitetshus.

Nu har Obos och Veidekke slagit sina påsar ihop och köpt 19500 BTA för cirka 200 bostäder av fastighetsutvecklaren Next Step Group. Det skriver parterna i ett pressmeddelande.

Läs också: Allmännyttans vd tror att bostadsbyggandet kan rasa 70 procent

– Jag är stolt över att vi får med oss Veidekke som vi har en gemensam historia med från Nya Hovås och Obos som är en stor, innovativ medlemsorganisation. Det bevisar vilken stark vision vi har i Wendelstrand och skänker samtidigt trygghet till bostadsköpare, där vi nu har laget för att skapa ytterligare en gemensam stadsdel i världsklass, säger Jacob Torell, vd och grundare av Next Step Group, i en kommentar.

Under byggnation är just nu områdets flaggskeppsbyggnad Lakehouse efter ritningar av uppmärksammade norska arkitektbyrån Snøhetta.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev