Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Obos köper av Amasten i Nacka

Publicerad: 19 mars 2021, 14:08

Foto: Obos Nya Hem/Nacka

Obos förvärvar projektet Elverkshuset i Nacka, i Stockholm, av Amasten. Planen är att utveckla över 300 bostäder på platsen.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterOBOSOBOS Nya Hem

Fastigheten omfattar totalt 26 000 kvadratmeter BTA för bostäder och ligger i anslutning till den kommande tunnelbanestationen i Nacka Centrum. Projektet ingår i Nacka stad, ett nytt område som utvecklas på västra Sicklaön och som omfattar runt 14 000 nya bostäder, 10 000 nya arbetsplatser samt den nya tunnelbaneförbindelsen mellan Stockholm och Nacka. 

Byggstart för de nya bostäderna väntas ske under nästa år och inflyttning är planerat från 2024 och framåt. 

– Den här affären passar bägge parter väldigt väl och möjliggör för oss att i närtid kunna erbjuda OBOS medlemmar attraktiva bostadsrätter i centrala Nacka, samtidigt som Amasten kan fokusera på sin inriktning mot hyresrätter. Det har varit en intensiv och dynamisk process som vi är glada över att vi tillsammans nu har tagit i mål, säger Sofia Ljungdal, vd på OBOS Nya Hem, i ett pressmeddelande.

Amasten frånträder fastigheten den 15 april 2021. 

Läs även: Obos fortsätter satsa i Sverige med nytt köp

– OBOS är en finansiellt stark, långsiktig aktör som arbetar på samma sätt som Amasten avseende bostadsutveckling. Skillnaden är att Amasten är inriktade på hyresrätter och Elverksprojektet är ett Brf-projekt, som passar OBOS affärsidé bättre. Försäljningsskedet är viktigt för projektets framfart, då andra utvecklare ihop med Nacka kommun är beroende av en stark part som direkt kan gå in och driva projektet till färdigställande, säger Mikael Rånes, vd på Amasten, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.