Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Nytt samarbetsavtal för Kållered Köpstad

Publicerad: 30 Oktober 2014, 07:56

IKEA, Ikano Retail Centres och Mölndals stad har tecknat ett nytt samarbetsavtal för Kållered Köpstad. Avtalet innebär en omstrukturering av befintliga byggrätter och en utökning av handelsytorna 25 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Ikano BostadKålleredIkea

Avtalet anger förutsättningarna för ett detaljplanearbete som innefattar ett nytt varuhus och ett nytt shoppingcenter.

– Det är jätteroligt att vi äntligen kan få fart på utvecklingen av Kållereds köpstad där IKEA blir huvudpart. IKEA och Ikano är stabila samarbetspartners och något mölndalsborna är vana vid att se i Kållered. I och med dagens beslut om samarbetsavtal startar en ny resa för Kållereds köpstad, säger Marie Östh, kommunstyrelsens ordförande i Mölndals stad.

Efter att samarbetsavtalet är på plats påbörjas detaljplanearbetet och om och när den planen antas av kommunfullmäktige, tecknas ett exploateringsavtal.

Det nya avtalet reglerar ett detaljplanearbete som kan pröva förutsättningarna för en förstärkt och utökad handel inom Kållered köpstad genom en omstrukturering av befintliga byggrätter och en utökning av handelsytorna inom området med cirka 25 000 kvadratmeter inom befintligt handelsområde. I och med undertecknandet återkallas det gamla programsamrådet med tillhörande detaljplan.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Ikano

Ämnen i artikeln:

Ikano BostadKålleredIkea

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.