Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nytt fastighetsbolag köper Volvofastighet

Publicerad: 3 december 2014, 13:08

Dett nya fastighetsbolaget Torslanda Property Investment AB har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Sörred 8:4 i Torslanda, Göteborg. Caesar Åfors är vd för bolaget, han var tidigare bland annat vice vd på Klövern.

Ämnen i artikeln:

VolvoCatellaTorslanda Property InvestmentWilfast FörvaltningGöteborg

Torslanda Property Investment har tecknat avtal med Doughty Hanson & Co Real Estate om förvärv av fastigheten Sörred 8:4 i Torslanda, Göteborg. Fastigheten i Torslandaområdet är ett centrum för Volvo Personvagnars forskning och produktutveckling. Volvo Personvagnar är även fastighetens huvudsakliga hyresgäst på ett längre hyresavtal. På fastigheten finns fyra kontorsbyggnader med cirka 50 000 kvadratmeter uthyrbar area och två garagebyggnader med cirka 2 900 garageplatser.

Wilfast Förvaltning AB kommer att ansvara för förvaltningen av bolag och fastighet.

Catella Corporate Finance-enhet var finansiell rådgivare och arrangör vid skapandet av det nya fastighetsbolaget i samband med förvärvet en kapitalanskaffning som tillförde bolaget närmare 150 nya aktieägare. Efter fullföljt förvärv är avsikten att notera aktien i Torslanda Property Investment på First North vid Nasdaq Stockholm.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Catella

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev