Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Nytt fastighetsbolag bildas

Publicerad: 28 Juni 2013, 05:33

Heimstaden har tillsammans med tjänstepensionsbolaget Alecta samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser bildat ett nytt fastighetsbolag med fokus på bostäder. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 2,9 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

AlectaHeimstaden

Beståndet består av centralt belägna bostadsfastigheter i södra Sverige samt Uppsala, och omfattar drygt 4 500 lägenheter i 148 fastigheter.

-Vi ser delägarskap mellan en professionell förvaltare och institutionella investerare som den optimala kombinationen för ett fastighetsägande både nu och i framtiden. Då Alecta samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser alla har erfarenhet av fastighetsinvesteringar skapas en erfaren och bred ägarbas”, säger Heimstadens vd Patrik Hall, i ett pressmeddelande.

Fastigheterna som tidigare varit helägda av Heimstaden-koncernen är central belägna i Uppsala, Växjö, Karlskrona, Vetlanda, Ljungby samt norra Skåne. Heimstaden fortsätter förvaltning och management av bolaget.

Det nya bolaget finansieras via SEB, Danske Bank, Nykredit, Handelsbanken och SBAB.

Newsec har varit transaktionsrådgivare och Falkenborn Advokatbyrå Heimstadens juridiska biträde. Alecta, Ericsson och Sandvik har företrätts av Kompass Advokat.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Newsec

Ämnen i artikeln:

AlectaHeimstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.