onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Nytt bolag gör sitt första förvärv

Publicerad: 3 januari 2020, 10:31

Fastigheten Ventilen 1. Foto: Gröna Skolfastigheter.

Det nyligen grundade samhällsfastighetsbolaget Gröna Skolfastigheter i Sverige gjorde strax innan årsskiftet sitt första förvärv när man köpte en gymnasieskola i Skövde.

Ämnen i artikeln:

Martin MalhotraSkövde

Det nyligen grundade samhällsfastighetsbolaget Gröna Skolfastigheter i Sverige gjorde strax innan årsskiftet sitt första förvärv när man köpte en gymnasieskola i Skövde. Fastigheten Ventilen 1 är fullt uthyrd till Praktiska Sverige, ett dotterbolag till utbildningsbolaget Academedia, som driver Praktiska gymnasiet i fastigheten.

”Förvärvet är i linje med vårt kommunicerade mål att initialt förvärva förvaltningsobjekt parallellt med att vi initierar och deltar i utvecklingsprojekt. Vi ser fram emot att tillsammans med verksamheten fortsätta att förvalta och utveckla fastigheten inom ramen för vår förvaltningsaffär”, säger Martin Malhotra, vd på Gröna Skolfastigheter, i en kommentar i bolagets pressmeddelande.

Ventilen 1 upplåts med äganderätt och omfattar utöver lektionssalar även verkstads- och uppehållsytor samt en idrottshall och ett elevboende med ett 60-tal studentbostäder som hyrs ut till studenter vid Högskolan i Skövde.

Vidare har Gröna Skolfastigheter breddat sin ägarkrets och i en kommentar till Fastighetsnytt säger Martin Malhotra att det tillkommit en handfull investerare som på eget initiativ följt bolaget från start. Bland dem återfinns entreprenörer som varit med och investerat i bolag som Tre Kronor och Baltic Horizon men även investerare verksamma inom fastighetsbranschen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev