Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nykomlingen köper för 700 mkr – DHL- och Apoteket stora hyresgäster

Publicerad: 5 april 2022, 06:19

Bild 1/2  Fastigheten i Eskilstuna blir Apoteket blivande e-handelslager.

Foto: Peter Svenson

Nya Roc Properties förvärvar två fullt uthyrda logistikfastigheter i Rosersberg och Eskilstuna av Kilenkrysset respektive Bockasjö. Fastigheterna har en total yta på 36 129 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

BockasjöKilenkryssetlogistikfastigheterSvepet

Genom förvärvet följer Roc Properties den tidigare kommunicerade tillväxtplanen och har under årets första kvartal 73 689 kvadratmeter fastigheter under förvaltning, med ett uppskattat värde om cirka 1,5 miljarder kronor.

Hyresgäster är DHL fastigheter och Apoteket. 

Läs även: Högt tryck på kompetens: De bytte jobb i mars - hela listan

DHL-fastigheten är en terminal och omfattar 15 829 kvadratmeter och ligger centralt i Rosersbergs logistikpark. Fastigheten byggdes ut mellan 2020 och 2021 med cirka 6 000 kvadratmeter och hyresavtalet löper på 10 år.

Apotekets fastighet är bolagets blivande e-handelscenter och har en total uthyrbar yta om 20 300 kvadratmeter. 

Hyresavtalet löper på 10 år. Läget är strategiskt placerad i Eskilstuna Logistikpark. Området är ett av landets mest snabbväxande logistikområden med hyresgäster som Copp, Amazon, Sportamore och DHL.

Sedan tidigare äger Roc Åhlens nya lager i Rosersberg omfattande 37 560 kvadratmeter.

Karl Persson, vd Roc, i en kommentar: 

– Att vi under Q1 kan följa den plan vi har haft från start är ett styrkebesked. Med den mycket solida ägarstruktur som vi har känns det bra att dessa fastigheter utgör plattformen för en fortsatt expansion. De starka hyresgästerna som finns i fastigheterna säkerställer vårt fokus och vi strävar efter att möta deras högt ställda krav på en bra hyresvärd.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.