Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nyfosas JV Samfosa premiärköper i Norge för 1,5 miljarder

Publicerad: 16 december 2021, 15:51

Stina Lindh Hök är vd på Nyfosa.

Nyfosas joint venture Samfosa köper fastigheter i Norge till ett värde om 1 560 miljoner kronor och tar över fastighetsbolaget Bratsberg, det skriver Nyfosa i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa FastigheterNorge

Förvärvet, som är bolagets första i Norge, omfattar totalt 13 fastighetsenheter och 10 projekt, belägna i Skien, Porsgrunn och Horten, i Grenlandregionen sydväst om Oslo. 

Det befintliga beståndet har en uthyrningsbar yta på cirka 95 tusen kvadratmeter fördelat på kontor, handel, lager samt lätt industri och bland de större hyresgästerna återfinns bland andra SATS, Power, Sensonor och Memscap. 

Årligt hyresvärde uppgår till totalt cirka 119 miljoner kronor och genomsnittlig återstående avtalslängd är fem år. Uthyrningsgraden uppgår till 96 procent.

Projektportföljen uppskattas till cirka 64 tusen kvadratmeter befintliga och potentiella byggrätter för både kommersiella lokaler och bostäder. Merparten av projekten förväntas kunna startas inom fem år. 

Som en del i affären övertar Samfosa även Bratsbergs organisation.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Nyfosa FastigheterNorge

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.