torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Nyfosa och SLP i affär värd halv miljard

Publicerad: 20 april 2023, 11:14

En av de fastigheter som SLP förvärvat av Nyfosa.

Foto: SLP

Nyfosa har avyttrat tio fastigheter för 555 miljoner kronor. Övervägande delen av den köpesumman kommer från en portfölj på fyra fastigheter som förvärvats av SLP.

Ämnen i artikeln:

SvepetNyfosa FastigheterStina Lindh HökSLPPeter Strand

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Nyfosa skriver i ett pressmeddelande att bolaget i två separata transaktioner sålt tio fastigheter med lager och lätt industri i Malmö, Helsingborg, Jönköping och Österåker för 555 miljoner kronor och med ett årligt hyresvärde på 40 miljoner kronor.

Fyra av fastigheterna – två i Malmö, en i Helsingborg och en i Jönköping – har köpts av SLP till ett underliggande fastighetsvärde om 455 miljoner kronor. Det innebär att Nyfosa sålt de övriga sex fastigheterna i Österåker för cirka 100 miljoner kronor. Vem köparen av de fastigheterna är framgår inte.

Läs också: Nyfosas vd om emissionen: "Bra att kapitalmarknaden fungerar"

– Försäljningen frigör kapital för nya affärsmöjligheter i syfte att stärka våra kassaflöden, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

SLP tillträdde sina nyförvärvade fastigheter, som tillsammans har ett årligt hyresvärde på 30,2 miljoner kronor, den 20 april 2023. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på 48 610 kvadratmeter. Till fastigheten i Helsingborg hör en större byggrätt.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat göra denna affär eftersom fastigheterna finns på strategiska logistikorter där vi redan är starka och gärna vill växa ytterligare. Fastigheterna är i princip fullt uthyrda vilket ger ett starkt kassaflöde samtidigt som det finns en betydande förädlingspotential, säger Peter Strand, vd för SLP, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev