Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nyfosa och Genova i bytesaffär om drygt en miljard

Publicerad: 1 april 2021, 07:00

Foto: Mostphotos

Nyfosa och Genova genomför en bytesaffär värd drygt en miljard kronor. Genova förvärvar två projektfastigheter i Lund och Haninge medan Nyfosa köper fem fastigheter i Uppsala, Norrtälje och Nacka.


Ämnen i artikeln:

Genova Property GroupNyfosa Fastigheter

Nyfosa förvärvar en portfölj om fem fastigheter för totalt 657 miljoner kronor. Portföljen omfattar totalt 39 500 kvadratmeter och är uthyrd till 97 procent. Fastigheterna är belägna i Uppsala, Norrtälje och Nacka och består huvudsakligen av kontor och industri/lager. 

Läs även: Kinesiskt jättebolag etablerar sig i Europa – väljer Nyfosa

– Detta är en mycket logisk affär för Nyfosa där vi byter framtida bostadsprojekt mot fastigheter med bättre kassaflöden och längre avtalstid i bra lägen, säger Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa, i bolagets pressmeddelande.

Genova förvärvar två fastigheter i Lund och Haninge för totalt 477 miljoner kronor. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på cirka 27 000 kvadratmeter och en uthyrningsgrad på 80 procent. Dessutom tillkommer mark om cirka 80 000 kvadratmeter med möjlighet för framtida utveckling. För fastigheten i Lund pågår ett detaljplanearbete för att möjliggöra drygt 30 000 kvadratmeter BTA för bostäder. 

Läs även: Genova köper för knappa miljarden i Storstockholm 

– Vi säljer färdigutvecklade kommersiella fastigheter och förvärvar fastigheter med betydande utvecklingspotential i framför allt Lund. Genom affären stärker vi vår närvaro på orten och ser potential att skapa en ny attraktiv stadsdel, säger Michael Moschewitz, vd för Genova, i bolagets pressmeddelande.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News