Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nyfosa köper portfölj för 420 miljoner

Publicerad: 29 oktober 2021, 08:57

Foto: Nicklas Thegerström

Nyfosa har köpt en fastighetsportfölj med totalt 20 fastigheter belägna i Luleå och Boden. Köpeskillingen landar på totalt 420 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa Fastigheter

Fastigheterna omfattar totalt cirka 42 000 kvadratmeter och utav de 20 fastigheterna är 19 belägna i Luleå och en i Boden. Hyresgästerna består av bland annat lätt industri och lager samt skattefinansierade intäkter från polismyndigheten. Fastigheterna är fullt uthyrda och har ett årligt hyresvärde om 37,2 miljoner kronor. 

Läs även: Nyfosas vinst högre än väntat i Q3

– Fastigheterna är belägna i etablerade industriområden i Luleå. Det finns stor efterfrågan på denna typ av lokaler vilket avspeglas i uthyrningsgraden. Vi har förvärvat från en lokal aktör som samlat på sig fastigheterna under en lång tid. Säljarna har haft bra känsla för vad som är attraktivt i Luleå så det var inte ett svårt investeringsbeslut, kommenterar Stina Lindh Hök, vd på Nyfosa i bolagets pressmeddelande.

Tillträde sker den 15 november 2021.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Nyfosa Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.