lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Nyfosa köper handel och logistik för 700 miljoner

Publicerad: 24 februari 2023, 08:04

Stina Lindh Hök utsågs till vd för Nyfosa 2020.

Foto: Pressfoto

Nyfosa köper en portfölj om 13 fastigheter med dagligvaru- och lågprishandel, lager och lätt industri. Säljare är Stenhus Fastigheter.

Ämnen i artikeln:

SvepetNyfosa Fastigheter

ND


Förvärvspriset uppgår till 706 miljoner kronor och årligt hyresvärde är 62,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Born Advokater och CBRE har varit rådgivare till Stenhus i transaktionen.

Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar area om cirka 50 300 kvadratmeter och är belägna i elva svenska kommuner.

Enligt Nyfosa handlar det om fastigheter väletablerade områden i städer som Eskilstuna, Örebro, Linköping, Gävle och Örnsköldsvik med hyresgäster som Dagab Logistik (Willys), Ahlberg Dollarstore, Rusta och Ica. Förvärvet är planerat att slutföras den 31 mars 2023

Den beräknade sammanlagda årliga hyresintäkten från fastigheterna uppgår till cirka 62 miljoner och den genomsnittliga återstående hyresavtalslängden är 4,4 år.

Cirka 70 procent av hyresintäkterna kommer från dagligvaru- och lågprisbutiker, resten från lager och lätta industrifastigheter.

Stenhus skriver i ett pressmeddelande att likviden från försäljningen kommer att användas till amortering av säkerställda och icke säkerställda lån och därigenom stärka bolagets finansiella ställning samt minska Bolagets räntekostnader med preliminärt cirka 49 miljoner per år.

Elias Georgiadis, vd i Stenhus Fastigheter, kommenterar:
– Denna försäljning är en del i det konsolideringsarbete som har pågått sedan i somras efter sammanslagningen med Randviken. Genom att använda försäljningslikviden till återbetalning av våra allra dyraste lån förstärker vi en mängd viktiga nyckeltal så som nettobelåningsgrad, soliditet och räntetäckningsgrad.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev