Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nyfosa köper fastigheter i Finland - värde 298 miljoner

Publicerad: 3 december 2021, 06:51

Foto: Nicklas Thegerström

Nyfosa har köpt två fastigheter i de finska regionsstäderna Uleåborg och Tammerfors, där bolaget äger fastigheter sedan tidigare. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

FinlandNyfosa FastigheterStina Lindh Hök

”Vi fortsätter den snabba tillväxten i Finland. Fastigheterna har mycket bra lägen och bidrar med ytterligare stabila kassaflöden samt intressanta utvecklingsmöjligheter”, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Förvärven uppgår till ett totalt värde om 29 miljoner euro, motsvarande cirka 298 miljoner kronor, med ett årligt hyresvärde om 3 miljoner euro, motsvarande cirka 31 miljoner kronor.

I Uleåborg har Nyfosa förvärvat en blandfastighet om 18 tusen kvadratmeter. Fastigheten består huvudsakligen av lätt industri, lager och kontor. Uthyrningsgraden är 97 procent och total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till ett halvår, med en stor andel löpande avtal. Fastigheten omfattar även en oanvänd byggrätt om 2 500 kvadratmeter som möjliggör framtida utveckling. 

Den andra förvärvade fastigheten ligger i ett industriområde nära Tammerfors. Det handlar om en fullt uthyrd industrifastighet med en yta om 9 tusen kvadratmeter. Återstående avtalstid uppgår till 11,5 år. 

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.