Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nyfosa köper ännu ett lager

Publicerad: 20 december 2019, 09:26

Stina Lindh Hök.

Foto: Nyfosa

Bolaget köper ytterligare en lagerfastighet. Den här gången i Örebro för 300 miljoner kronor och meddelar samtidigt att man har sålt en annan lokal i Eskilstuna.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroEskilstunaNyfosa Fastigheter

Bolaget köper ytterligare en lagerfastighet. Den här gången i Örebro för 300 miljoner kronor och meddelar samtidigt att man har sålt en annan lokal i Eskilstuna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Precis som Fastighetsnytt har rapporterat så storhandlar fastighetsbolaget Nyfosa i kontor och lager just nu.

Den här gången har bolaget köpt en lagerfastighet i Örebro, som har en yta om 47 000 kvadratmeter och ett årligt hyresvärde om 22,1 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Mitsubishi och KGA Logistik har tecknat ett minst 4,2 år långt hyresavtal med fastighetsägaren och flyttar in i slutet av januari.

En till affär

Nyfosa sålde även den 12 december en logistikfastighet, Källsta 1:5 i Eskilstuna, för 240 miljoner kronor till sin nuvarande hyresgäst.

– Detta ger oss en förlängd återstående avtalstid om 3,2 år. Försäljningen var en möjlighet som uppkom genom diskussion med hyresgästen och vi såg rätt läge att avyttra, säger bolagets operativa chef Stina Lindh Hök i ett pressmeddelande.

Foto: KGA

De två separata affärerna ger Nyfosa ett ökat hyresvärde om 7 miljoner kronor.

Teresa Ahola

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.