tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Nyfosa förvärvar för 411 miljoner – SBB bland säljarna

Publicerad: 10 oktober 2022, 06:33

Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa. Till höger en av fastigheterna i Västervik som ingår i Nyfosas förvärv. Foto: Nicklas Thegerström och Nyfosa

Nyfosa har förvärvat åtta fastigheter i Sverige och Finland för cirka 411 miljoner kronor och det årliga hyresvärdet uppgår till 39 miljoner kronor. SBB återfinns bland säljarna, enligt Dagens industri.

Ämnen i artikeln:

FinlandÅboSvepetNyfosa FastigheterVästervikHalmstad

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Fastigheterna, som omfattar 37 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, ligger i Västervik, Halmstad och i finska Åbo. Av dessa består sju procent av kontorslokaler i centrala Västervik medan resten utgörs av lager- och industri i Halmstad och Åbo.

Enligt vad Nyfosas vd uppger för Dagens industri är SBB en av säljarna i affären. Bolaget säljer fastigheter tilll Nyfosa för ett värde av cirka 100 miljoner.

Läs mer: Nyfosa i ny jätteaffär i Finland 

Den genomsnittliga hyresavtalstiden är på 3,6 år och fastigheterna är uthyrda till 97,6 procent. Största hyresgästerna är Försäkringskassan, socialkontoret och Region Halland. Affärsavslut för fastigheterna i Halmstad gjordes den 30 september och resten är planerat att avslutas under fjärde kvartalet 2022.

– Vi genomför tre transaktioner genom vilka vi adderar fastigheter på både den svenska och den finska marknaden. Fastigheterna vi förvärvar ligger samtliga i bra lägen för sina respektive ändamål med starka kassaflöden, säger Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev