Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nyfosa backar från jätteförvärv från SBB

Publicerad: 1 april 2020, 09:27

Nyfosa tecknade i början av året en avsiktsförklaring med SBB om att köpa en fastighetsportfölj värd hela 8 miljarder kronor. Men bolaget väljer nu att avvakta med affären då Covid-19 gjort det svårare att finansiera köpet.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterJens EngwallIlija BatljanNyfosa Fastigheter

– Vårt intresse för fastighetsportföljerna kvarstår men vi genomför inte affären nu eftersom marknaden förändrats så drastiskt sedan vi undertecknade avsiktsförklaringen. Det är alltid tråkigt att hoppa av en affär men nu blickar vi framåt och fokuserar på nya möjligheter, säger Nyfosas vd Jens Engwall i en presskommentar.

Engwall säger till Dagens industri att avhoppet beror på att finansieringsförutsättningarna försämrats. 

– Det som hänt är att obligationsmarknaden i princip stängts helt. Det hade blivit för dyrt att finansiera, helt enkelt, säger han till tidningen.

Läs även: ”Dyrare finansiering väntar fastighetsbolag” 

SBB meddelade i januari att man hade för avsikt att sälja fastigheter för 11 miljarder kronor, varav 8 miljarder till Nyfosa. Bolaget håller fast vid planen även om Nyfosa hoppar av.

– SBB:s plan om att sälja fastigheter för 11 miljarder kronor står fast. Vi har redan sålt för 1,5 miljarder kronor i år och räknar med att annonsera ytterligare försäljningar inom kort, säger SBB:s vd Ilija Batljan enligt ett pressmeddelande.

SBB:s aktie sjunker 11 procent på onsdagsförmiddagen och Nyfosas aktie tappar 3 procent.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News