onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Nya Storsala utvecklar sitt första flerbostadshus – för 416 miljoner

Publicerad: 19 december 2022, 10:34

Orlando Villacrez är grundare och vd, för Storsala. Bolaget köper nu en projektfastighet som innehåller två flerfamiljsbostadshus – varav det högsta är 16 våningar.

Nystartade Storsala, före detta Bricknova, genomför bolagets största förvärv. Bolaget köper ett projekt i Gävle som innehåller ett höghus bestående av 16 våningar samt ett intilliggande hus med sju våningar. Totalt 100 lägenheter.


Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastighetsvärdet, vid färdigställandet, kommer att uppgå till 416 miljoner kronor och beräknas öka bolagets fastighetsportfölj till 1,2 miljarder kronor, uppger Storsala i ett pressmeddelande.

Fastigheterna kommer innehålla 100 lägenheter. Total bruttoarea för båda husen uppgår till 12 244 kvadratmeter.

Läs mer: Riksbyggen köper byggrätt av Trianon och Wallfast

Det var i förra veckan som Bricknova meddelade att bolaget bytet namn till Storsala. Koncept är att bygga bostäder i bostadsrättsform.

Bricknova grundades 2016 – fokus i verksamheten har varit att bygga småhus, parhus och radhus i Stockholmsregionen.

Genom det nya förvärvet expanderar bolaget sin verksamhet till ett större geografiskt område för att stärka sin position på bostadsmarknaden. Förvärvet innebär även att bolaget för första gången ska utveckla flerfamiljshus.

Läs mer: Hans Wallenstam om hyrorna: "Extremt orolig tid – kraven är rimliga"

– Att vi börjar bygga flerfamiljshus är ytterligare en viktig milstolpe för bolaget, kommenterar Orlando Villacrez, grundare och vd, Storsala.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev