fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Nya proptechkoncernen fortsätter att växa – nu med brittisk bostadsjätte

Publicerad: 8 augusti 2022, 08:15

Daniel Larsson, vd Odevo. Foto: Getty Images, Odevo

I april klev Obos in i relativt nylanserade Odevo. Nu är en av Storbritanniens största förvaltare nästa bolag att ansluta sig till gruppen.

Ämnen i artikeln:

StorbritannienProptech

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Vi är mycket glada att välkomna våra nya kolleger på Trinity till Odevo. Nu ska vi fortsätta vår tillväxtresa både organiskt men även genom fler förvärv, kommenterar Daniel Larsson, vd för Odevo.

Den genomsnittliga tillväxten mellan 2019 och 2021 var 135 procent per år, varav cirka 15 procent utgjorde organisk tillväxt under 2021. Gruppens huvudägare är investmentbolaget Fidelio Capital och planen är att snart finnas på en fjärde marknad.

”Målet är att fortsätta växa kraftigt genom både organisk tillväxt och att fler bolag ansluter sig både inom Europa och på andra kontinenter, däribland USA”, skriver bolaget. 

Läs även: Obos kliver in i nya proptechkoncernen

Trinity Property Group, som precis anslutit sig till gruppen, förvaltar över 95 000 bostäder över hela England och Wales och har avtal om ytterligare 55 000 bostäder, vilket gör bolaget till ett av Storbritanniens största bolag inom förvaltning av fastigheter. Bolaget omsätter cirka 250 miljoner kronor årligen och har 320 medarbetare. 

– Förändringar i lagstiftning och framsteg i teknologi och kommunikation sätter stor press på förvaltningsbolag. Vi vill säkerställa att Trinity hänger med i utvecklingen, samt förbättra våra IT-system för att göra kommunikationen mer effektiv och användarvänlig, kommenterar Jonathan Smith, vd för Trinity Property Group.

Efter förvärvet har koncernen över en halv miljon bostäder under förvaltning på tre marknader i Europa, en omsättning på 1,7 miljarder kronor och 1 700 medarbetare. 

Mer om Odevo

• Startades 2019 genom bildandet av Nabo och förvärvet av SBC. 

• Finns i Sverige, Finland och Storbritannien. 

• Brittiska Rendall & Rittner och Premier Estates ingår också i gruppen.

• Odevo utmanar branschen bland annat genom en egenutvecklad tech-plattform med ambitionen att bli den ledande internationella aktören inom förvaltning av fastigheter och bostäder.

 

Källa: Odevo

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev