Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Ny markförsäljningsstrategi i Sollentuna

Publicerad: 9 december 2014, 15:18

Väsjön. Illustration:Dinell Johansson

På tisdagen godkändes en ny markförsäljningsstrategi för området där mindre lotter ska locka en bredare grupp byggherrar.


Ämnen i artikeln:

Sollentuna

Fram till 2040 ska 3 000 nya bostäder till i området Väsjön i Sollentuna. På tisdagen godkändes en ny markförsäljningsstrategi för området där mindre lotter ska locka en bredare grupp byggherrar.

Först ut är detaljplaneområdet Väsjön mellersta där kommunen planerar för 880 bostäder, 800 lägenheter och 80 stadsradhus.  Under våren 2015 planeras de första markförsäljningstävlingarna att genomföras.
– Det är jättekul att efter många års planering komma till det stadiet att man på allvar kan börja bygga ut allmän plats och sälja mark. Jag har träffat ett antal byggherrar redan och pratat om strategin och fått väldigt positiv feedback, säger Gustav Thörnqvist, projektledare Mark och exploatering i Väsjön, Sollentuna kommun.

Förhoppningen med den nya markförsäljningsstrategin är att mindre lotter ska locka en bredare grupp byggherrar. Inom samma kvarter kommer försäljning också att ske till flera olika byggherrar för att uppnå variation. Den nya strategin påminner mycket om Vallastaden i Linköping och Gustav Thörnqvist bekräftar att man också hämtat inspiration därifrån. Framförallt när det gäller småskaligheten och variationen.
– Tanken är att få en större variation i bebyggelsen helt enkelt och även skapa möjlighet för mindre byggherrar att komma in och bygga mindre projekt.

Först ut är detaljplaneområdet Väsjön mellersta och ett kvarter i korsningen Edsbergs allé och en ny lokalgata som angör skidanläggningen Väsjöbacken. Sedan sker markförsäljning i ett kvarter i taget utmed Edsbergs allé norrut. Därefter fortsätter markförsäljningarna successivt ner mot sjön Väsjön.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Sollentuna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.