tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

NRK flyttar - köper tomter för 800 miljoner kronor

Publicerad: 18 maj 2021, 13:12

Foto: A-lab, Civitas.

Norska public service, NRK, har förvärvat två fastigheter i gamla Oslo av Axer Eiendom och Ferd Eiendom. Affären uppgår till cirka 800 miljoner norska kronor.

Ämnen i artikeln:

OsloNewsecNRK

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


De förvärvade tomterna, Ensjøveien 3-5 och 7, omfattar totalt cirka 14400 kvadratmeter och blir platsen där NRKs nya huvudkontor ska utvecklas. Planen är att utveckla en cirka 50 000 kvadratmeter stor byggnad på platsen. 

NRK har fram till nu suttit i fastigheten Marienlyst i runt 70 år. Fastigheten såldes för cirka 3,75 miljarder norska kronor i februari 2020.  

Läs även: Skakig hotellmarknad i Norge - flera projekt har lagts ned

Newsec har varit NRKs rådgivare i båda affärerna. 

– För vår del har cirkeln slutits med detta uppdrag. Vi genomförde en strukturerad process med bra feedback från alla leverantörer och fick ett rekordpris- och en avvecklingsmodell som gav NRK full flexibilitet för att hitta den optimala tomten för sitt nya huvudkontor. Med köpet av de två tomterna på Ensjø har NRK möjligheten att utveckla sitt nya huvudkontor. Vi ser fram emot att se en ny, modern och framtidsorienterad sändningsbyggnad på Ensjø, säger Håkon Heiberg Styrvold, chef för kapitalmarknad, på Newsec Norge. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev