tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

NREP:s miljardplan för tyska marknaden

Publicerad: 24 november 2022, 07:50

Stefan Wallander, Sverigechef på NREP. Till höger bolagets planerade co-livingenhet i tyska huvudstaden Berlin. Foto: NREP

NREP tar på allvar klivet in i Tyskland i och med etableringen av två kontor och uppstarten av ett jv-bolag tillsammans med en schweizisk fastighetsutvecklare. De kommande tre åren vill bolaget investera motsvarande 5,5 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetNREP

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I fjol förvärvade NREP den tyska fastighetskreditspecialisten Flins Capital och gjorde därmed sin allra första etablering i vårt södra grannland. Nu meddelar bolaget att det planerar att investera 500 miljoner euro, motsvarande cirka 5,5 miljarder kronor, i Tyskland under de närmaste tre åren med fokus på modern logistik och bostäder.

I ett pressmeddelande skriver NREP att företaget planerar att öppna två kontor, ett i München och ett i Frankfurt, med totalt åtta medarbetare vilket ska komplettera den befintliga närvaron i landet.

Läs mer: Stor lista: Här är Sveriges 101 största fastighetsbolag

– Tyskland har Europas starkaste ekonomi och uppvisar tydliga urbaniseringstrender, vilket gör landet särskilt mottagligt för NREP:s expertis inom att förbättra den byggda miljön i städer. Vi har kapacitet att skapa mer kundcentrerade produkter och implementera bredare hållbarhetsinitiativ, exempelvis drivet av NREP:s målsättning om att hela fastighetsportföljen ska vara koldioxidneutral redan 2028, säger Stefan Wallander, Sverigechef på NREP, i en kommentar.

Som en del av Tysklandssatsningen har NREP bildat en joint venture-bolag ihop med den schweiziska fastighetsutvecklaren Artisa Group. Tillsammans planerar de bägge bolagen att leverera 5 000 co-livinglägenheter till 2025. Den första investeringen utgörs av ett förvärv av två co-livingfastigheter bestående av 314 lägenheter, den ena fastigheten ligger i anslutning till affärsdistriktet Mediaspree i Berlin och den andra ligger centralt i Essen i västra Tyskland.

Läs mer: Så ska Heimstaden klara krigsvinterns rusande gaspriser i Tyskland

Co-livingsatsningen kommer att drivas under Artisa Groups befintliga koncept City Pop, som erbjuder fullt möblerade lägenheter med gemensamma faciliteter till flexibla hyresvillkor.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev