Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NREP utvecklar för 600 miljoner i Åbo

Publicerad: 7 mars 2022, 09:39

NREP inleder sitt hittills största bostadsprojekt i Åbo. Åbo tätort är Finlands tredje största, efter Helsingfors och Tammerfors, med cirka 300 000 invånare.

Fondjätten NREP fortsätter satsa inom bostäder. Nu inleder bolaget ett projekt om 526 lägenheter i Åbo. NCC har entreprenaduppdraget.


Ämnen i artikeln:

NREPNCCFinland

Projektet om fem hus är startskottet för ett nytt bostadsområde i Åbo, och det är också NREP:s största projekt i staden.

Markarbetena påbörjas i mars och det första huset ska stå klar i januari 2024.

NREP bygger enligt bolagets klimatmål för sin portfölj: 

– Bostäderna kommer att vara koldioxidneutrala. Att nå dessa mål kräver mycket även av våra partners. NCC kan hantera komplexa byggprojekt och delar vår syn på hållbart byggande. Vi är glada över att förverkliga detta stora och mångsidiga projekt med NCC, kommenterar Petri Valkama, partner och direktör på NREP.

Läs mer: Nyfosa köper för 2,1 miljarder i Finland 

I NCC:s uppdrag ingår även att bygga ett parkeringshus och en innergård ovanpå detta. 

Målsättningen är att projektet ska certifieras enligt LEED Platinum samt nå energiklassificering A. Förnybara energikällor som bergvärme och solpaneler kommer att användas för uppvärmning av husen och en del av elproduktionen.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

NREPNCCFinland

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.