lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

NREP köper tre bostadshus i Helsingforsregionen

Publicerad: 12 april 2023, 11:52

Niittykummuntie i Esbo. En av de tre bostadsfastigheter som ingick i NREPS förvärv från S-Bank.

Foto: Anders Portman

Tre bostadsfastigheter i Helsingforsregionen har övergått i fondjätten NREP:s ägo efter en affär med en finsk fond. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNREP

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


De tre flerfamiljshusen består av 226 lägenheter och ligger i städerna Esbo och Vanda utanför Helsingfors i nära anslutning till service och allmänna kommunikationer. Totalt uppgår den uthyrningsbara ytan till 10 200 kvadratmeter.

Fastigheterna uppfördes 2018, 2021 och 2022 och uppges ha en hög profil inom ESG. Säljare är den finska fastighetsfonden S-Bank Housing non-UCITS. JLL var rådgivare till säljaren och Borenius var rådgivare till NREP i samband med affären.

Läs också: Utmaningar i krigets spår – experterna om finska fastighetsmarknaden 2023

Någon köpeskilling anges inte i pressmeddelandet.

– Vi vill fortsätta vara aktiva på marknaden trots en utmanande miljö och öka vårt ägande inom alla relevanta fastighetssegment i år. Vår investeringsstrategi fokuserar på att identifiera kvalitetsfastigheter med attraktiv balans mellan utbud och efterfrågan och möjlighet att skapa mervärde genom ESG-investeringar. Vi är nöjda med denna transaktion och vi tror att pågående urbanisering i kombination med minskade byggvolymer kommer att stödja efterfrågan på lägenheter som dessa. Vi ser också en möjlighet att skapa värde genom att förbättra fastigheternas ESG-profil genom att uppgradera energieffektiviteten och investera i förnybara energilösningar. Alla fastigheter kommer att ingå i NREP Income+-fonden, där vi söker stabila kassaflödesproducerande fastigheter, säger Jonas Lemström, landschef på NREP i Finland, i en kommentar.

Läs också: NREP: Köpare och säljare börjar närma sig varandra

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev