Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NREP köper hälften av Sernekes Karlastad

Publicerad: 29 juni 2016, 05:20

Visionsbild på Karlastaden. Bild: Serneke.

NREP förvärvar 50 procent av Sernekes projekt Karlastaden i Göteborg. Projektvärdet är beräknat cirka 10 miljarder över fem till sex år.


Ämnen i artikeln:

SernekeGöteborgNREPKarlatornetKarlastaden

NREP förvärvar 50 procent av Sernekes projekt Karlastaden i Göteborg. Förvärvet baseras på ett förväntat byggrättsvärde om 1,5 miljarder kronor.

Sernekes stora Göteborgsprojekt har väckt mycket uppmärksamhet de senaste åren, främst på grund av det 266 meter höga Karlatornet som ska byggas i området.

NREP:s förvärv sker genom Nordic Strategies Fund II, och baseras på den kommande detaljplanen, där det underliggande värdet på byggrätter beräknas uppgå till 1,5 miljarder kronor.

De båda bolagen bildar i affären ett hälftenägt joint venture-bolag som kommer att utveckla bostäder och kommersiella fastigheter i den nya stadsdelen.

– Vi är väldigt glada över att få med oss NREP som partner i förverkligandet av denna världsunika stadsdel. Att få in en aktiv och engagerad partner som bidrar med hög kompetens inom projektutveckling, finansiering och transaktioner är oerhört viktigt för genomförandet av detta projekt, säger Ola Serneke, vd Serneke Group.

Karlastaden blir en helt ny stadsdel på Lindholmen i Göteborg. Totalt ska den innehålla tio kvarter, med 2 000 nya bostäder och 70 000 kommersiell yta. Landmärket för området blir Nordens högsta bostadshus Karlatornet. Serneke har fram till nu drivit projektet i egen regi.

– Vi ser mycket fram emot att tillsammans med Serneke utveckla en attraktiv ny stadsdel i Göteborgs innerstad. Vi ser stor potential i Karlastaden och samarbetet med Serneke, säger Rickard Svensson Dahlberg, Partner och CIO på NREP.

Beräknad byggstart är planerad till augusti 2017 och estimerat projektvärde är cirka 10 miljarder över 5-6 år. Försäljningen av bostäderna i Karlatornet påbörjades i juni 2016.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.