söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

NREP förvärvar 98 hyresrätter i Sigtuna

Publicerad: 29 augusti 2022, 09:20

Planerad inflytt är i november, då bostäderna beräknas stå färdigställda nu i höst.

NREP förstärker närvaron i Sigtuna kommun och blir ägare till 98 Svanenmärkta hyresrätter med hög hållbarhetsprofil i Steninge slottsby. Det skriver fastighetsutvecklaren i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNREPSigtuna

R


Bostäderna ligger centralt i Steninge, där NREP:s samhällsfastighetsgren Altura redan är med och utvecklar ett äldreboende samt en förskola, F9-skola och idrottshall. 

Merparten av de 98 hyresrätterna får balkong eller uteplats och vissa av dem blir etagelägenheter, med utsikt över närliggande Mälaren och Steninge slott. Säljare är Innovation Properties, Borohus och Östergöken och byggaktör är Peab. 

Läs mer: NREP norpar Savills toppchef

Tack vare nära netto-noll-utsläpp i bostädernas drift ligger förvärvet helt i linje med NREP:s ambitiösa klimatmål och är ett konkret steg på bolagets väg mot en helt koldioxidneutral fastighetsportfölj redan 2028.

De Svanenmärkta bostäderna i Steninge slottsby kommer då de står klara i höst, tack vare bergvärme och solceller, ha att ha mycket låga koldioxidutsläpp sett till driften, skriver NREP i pressmeddelandet. 

Läs mer: Altura miljardsatsar på äldreboenden i tio kommuner 

– I det här projektet visar vi att det går att trycka ner koldioxidutsläppet i drift till nära noll och att vi inte bara kan nå utan överträffa såväl våra egna klimatmål som de mål hela fastighetsbranschen behöver jobba mot, kommenterar Rickard Langerfors, bostadschef på NREP. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev