Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 slutför fastighetsköp för 1,3 miljarder

Publicerad: 24 juni 2021, 09:01

Foto: Kristoffer Lönnå

NP3 slutför förvärv av 17 fastigheter i Skellefteå värda 1 293 miljoner kronor efter att tidigare i veckan ha meddelat att man förhandlar om att köpa portföljen.


Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Säljare är det kommunägda bolaget Skellefteå Industrihus AB och förvärvet är villkorat av godkännande från Skellefteås kommunfullmäktige.

Det handlar om industri- och lagerfastigheter med en uthyrningsbar area oml 135 000 kvadratmeter med en tomtareal om 476 000 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 101 miljoner kronor. Uthyrningsgraden uppgår till 93 procent och den genomsnittliga hyresdurationen uppgår till 2,7 år. Förvärvet beräknas tillträdas under fjärde kvartalet 2021, under förutsättning att affären godkänns av Skellefteås kommunfullmäktige under tredje kvartalet 2021. Förvärvet finansieras av  banklån och kassa. 

”NP3 har under snart 10 år investerat i Skellefteå och har med stort intresse följt den positiva utvecklingen i kommunen. Det är unikt att det säljs ett industrifastighetsbestånd av denna volym så koncentrerat i norra Sverige. Att vi lyckats förvärva fastighetsportföljen gör att vi blir en naturlig part till dem som söker kommersiella lokaler i Skellefteå. Efter förvärvet uppgår NP3s uthyrningsbara area i Skellefteå till 201 000 kvadratmeter. Vår storlek, våra skalfördelar och vårt fokus på industri- och lagerfastigheter i norra Sverige gör detta till en bra affär som vi ytterligare skall kunna utveckla”, säger Andreas Wahlén, vd NP3 Fastigheter.

Pangea property partners har varit säljarnas finansiella rådgivare och Falkenborn har biträtt NP3 juridiskt.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.