Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 säljer två fastigheter

Publicerad: 7 oktober 2015, 04:29

NP3 Fastigheter AB har sålt i Sundsvall och Härnösand för sammanlagt 67 miljoner kronor vilket innebär en vinst om cirka 10 miljoner kronor från förvärvat pris.


Ämnen i artikeln:

HärnösandNP3 FastigheterSundsvall

De fastigheter som sålts är Lärkan 24 i Härnösand om 3 357 kvadratmeter och Mars 2 i Sundsvall om 4 610 kvadratmeter, sammanlagt cirka 8000 kvadratmeter.

De två fastigheter bedöms som icke-strategiska då den ena är en bostadsfastighet i Härnösand och den andra en fastighet i centrala Sundsvall med en initialt låg avkastning.

– Vi är glada över dessa affärer dels för att vi gör en liten vinst och dels för att de ligger i linje med vår strategi att avyttra fastigheter som inte är kommersiella eller på annat sätt faller utanför strategin. Den ena av dessa fastigheter följde med den stora fastighetsportföljen vi förvärvade av Kungsleden i fjol. NP3 har renodlat den portföljen med bra avkastning och kommer fortsätta avyttra ytterligare någon fastighet innan omstruktureringen av förvärvsportföljen är genomförd, säger Andreas Nelvig, vd NP3.

Frånträde för de båda fastigheterna skedde den 1 oktober 2015.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NP3

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.