Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 och Diös i bytesaffär om kvarts miljard

Publicerad: 22 mars 2021, 15:01

Foto: Diös

NP3 Fastigheter och Diös genomför en bytesaffär som omfattar totalt sex fastigheter och ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 235 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Diös köper tre kontorsfastigheter i centrala Borlänge och säljer samtidigt tre blandfastigheter, en i Borlänge och två i Gävle, i en bytesaffär med NP3 Fastigheter. Värdet av de förvärvade fastigheterna uppgår till 110 miljoner kronor och för de sålda fastigheterna till 125 miljoner kronor. 

De tre fastigheterna i Borlänge omfattar cirka 8500 kvadratmeter och hyrs bland annat ut till NCC och Borlänge kommun. De sålda fastigheterna omfattar cirka 13 000 kvadratmeter. 

– Affären stärker vårt hyresgästerbjudande och ökar vår närvaro i Borlänge som är en stad under stark tillväxt. Vi ser god potential i att utveckla fastigheterna som en del i vår fortsatta utvecklingsplan för Borlänge. Vi har en god relation med NP3 och ser positivt på deras planer för fastigheterna de nu tar över, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös, i bolagets pressmeddelande. 

Tillträde sker den 1 april 2021. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.