Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

NP3 köper populärt hotell i Dalarna

Publicerad: 5 April 2016, 16:09

Quality Hotel Dalecarlia.

Foto: NP3

NP3 Fastigheter har köpt fastigheten Tällberg 4:13 och 4:26 i Tällberg i Leksands kommun i Dalarna. Fastigheten inrymmer hotellet Quality Hotel Dalecarlia, ett hotell med 97 rum samt spa och restaurang.


Ämnen i artikeln:

NP3 FastigheterQuality Hotels

NP3 Fastigheter har köpt fastigheten Tällberg 4:13 och 4:26 i Tällberg i Leksands kommun i Dalarna. Fastigheten inrymmer hotellet Quality Hotel Dalecarlia, ett hotell med 97 rum samt spa och restaurang. Fastigheten har ett nytecknat 20-årigt hyresavtal med en bashyra om 6,5 miljoner kronor om året plus ett omsättningsbaserat tillägg som innebär att hyresvärdet ligger på cirka 8 miljoner kronor om året. Tillträde ägde rum 1 april.

När det gäller hotellgästnätter i Sverige ligger Dalarna på tredje plats efter Stockholms län och Västra Götalands län och enligt ett pressmeddelande från NP3 är Tällberg en av Sveriges hotelltätaste orter. Under 2015 var tillväxten i hotellnäringen i Dalarna 3,2 procent. Hotellet ifråga kom på andra plats i Quality Hotel of the Year 2015.

I en kommentar säger vd Andreas Nelvig att man genomfört en för NP3 spännande affär med en stark hyresgäst och ett långt avtal i ett av Sveriges mest besökta resmål.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.