torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

NP3 köper populärt hotell i Dalarna

Publicerad: 5 april 2016, 16:09

Quality Hotel Dalecarlia. Foto: NP3

NP3 Fastigheter har köpt fastigheten Tällberg 4:13 och 4:26 i Tällberg i Leksands kommun i Dalarna. Fastigheten inrymmer hotellet Quality Hotel Dalecarlia, ett hotell med 97 rum samt spa och restaurang.

Ämnen i artikeln:

NP3 FastigheterQuality Hotels

NP3 Fastigheter har köpt fastigheten Tällberg 4:13 och 4:26 i Tällberg i Leksands kommun i Dalarna. Fastigheten inrymmer hotellet Quality Hotel Dalecarlia, ett hotell med 97 rum samt spa och restaurang. Fastigheten har ett nytecknat 20-årigt hyresavtal med en bashyra om 6,5 miljoner kronor om året plus ett omsättningsbaserat tillägg som innebär att hyresvärdet ligger på cirka 8 miljoner kronor om året. Tillträde ägde rum 1 april.

När det gäller hotellgästnätter i Sverige ligger Dalarna på tredje plats efter Stockholms län och Västra Götalands län och enligt ett pressmeddelande från NP3 är Tällberg en av Sveriges hotelltätaste orter. Under 2015 var tillväxten i hotellnäringen i Dalarna 3,2 procent. Hotellet ifråga kom på andra plats i Quality Hotel of the Year 2015.

I en kommentar säger vd Andreas Nelvig att man genomfört en för NP3 spännande affär med en stark hyresgäst och ett långt avtal i ett av Sveriges mest besökta resmål.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev