Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 köper i Östersund

Publicerad: 20 november 2015, 10:47

NP3 Fastigheter AB har förvärvat fyra fastigheter i Östersund med ett underliggande fastighetsvärde om totalt 100 miljoner kronor. Säljare av fastigheterna är Norrporten, Dalripan Fastigheter AB samt en lokal fastighetsägare.


Ämnen i artikeln:

NorrportenNP3 FastigheterÖstersund

Den uthyrbara ytan är i sin helhet 11 864 kvadratmeter. Därutöver tillkommer byggrätter om sammanlagt 9 500 kvadratmeter.

Hyresvärdet för fastighetspaketet ligger på 10,5 miljoner kronor och hyresdurationen ligger på 3,1 år. Största hyresgäster är MA Nordic AB, Dahl Sverige AB, Mekonomen, Däckia samt Bilprovningen.

– Det här är en bra affär för NP3 då direktavkastningen ligger över vårt snitt samt att vi växer ytterligare i Östersund som är en prioriterad marknad. De medföljande byggrätterna ger oss möjlighet att dels växa ytterligare i regionen, dels vara med och vara en aktiv del i utvecklingen av Östersund, kommenterar Andreas Nelvig, vd, NP3 Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Efter affären har NP3 cirka 60 000 kvadratmeter uthyrbar yta i marknadsområde Östersund.  NP3 uppger att målet är att nå 100 000 kvadratmeter i varje marknadsområde.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NP3

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.