Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 köper i Karlstad och Sundsvall

Publicerad: 18 november 2021, 13:33

Foto: NP3

NP3 Fastigheter har köpt fem fastigheter till ett fastighetsvärde om 133 miljoner kronor och även sålt sex fastigheter för 256 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

De förvärvade fastigheterna består primärt av lokaler för industri och handelsändamål och är belägna i Karlstad och Sundsvall. Den uthyrningsbara ytan uppgår till 9 800 kvadratmeter med en tomtarea på 49 900 kvadratmeter. De två fastigheterna i Sundsvall har tillträtts och övriga tre fastigheter i Karlstad tillträds under fjärde kvartalet 2021. Samtliga fem fastigheter förvärvades genom fem separata transaktioner. 

Läs även: NP3 avfärdar dyster befolkningsprognos för norra Sverige

De sålda fastigheterna avyttras som en del av bolagets pågående renodling av fastighetsportföljen. Fastigheterna används primärt för kontorsändamål, varav tre är belägna i Skellefteå, en i Östersund, en i Jönköping och en i Karlskoga. Den uthyrningsbara ytan uppgår till 24 400 kvadratmeter. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.