Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 köper för halv miljard av huvudägaren

Publicerad: 15 december 2017, 07:06

Andreas Nelvig är vd på NP3.

Foto: Mike Straneus.

NP3 Fastigheter förvärvar fastigheter för 514 miljoner kronor och avser genomföra företrädesemission av preferensaktier om 300 miljoner. Beståndet är beläget i främst Sundsvall med cirka 82 000 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på 23 fastigheter.


Ämnen i artikeln:

NP3 FastigheterSundsvall

NP3 Fastigheter förvärvar fastigheter för 514 miljoner kronor och avser genomföra företrädesemission av preferensaktier om 300 miljoner. Beståndet är beläget i främst Sundsvall med cirka 82 000 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på 23 fastigheter.

Fastigheterna förvärvas i bolagsform genom förvärv av samtliga aktier i Norrlandspojkarna Fastighetsaktiebolag och Industrifastigheter i Timrå AB. Huvudägare i de förvärvade bolagen är Poularde som ägs till 100 procent av NP3s största ägare och tillika styrelseledamot Lars Göran Bäckvall med närstående. Med anledning av Poulardes närståendeställning är förvärven villkorade av en extra bolagsstämmas godkännande. Styrelsen har, under förutsättning av bolagsstämmans godkännande, beslutat om en nyemission av preferensaktier om cirka 300 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare.

Extra bolagsstämma kommer att hållas 5 februari 2018. AB Sagax, Länsförsäkringar Fastighetsfond och Fjärde AP-fonden som jämte Lars Göran Bäckvall är NP3s största aktieägare kommer att rösta för förvärven och företrädesemissionen samt teckna sina andelar av företrädesemissionen.

JLL Capital Markets är fastighetsrådgivare till NP3 i samband med förvärven, Carnegie Investment Bank AB finansiell rådgivare och Hannes Snellman Advokatbyrå  legal rådgivare  i samband med företrädesemissionen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

NP3 FastigheterSundsvall

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.