Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 köper för 435 miljoner

Publicerad: 16 april 2015, 13:00

NP3 Fastigheter har förvärvat hela fastighetsbolaget AB Klar-Invests portfölj om 20 fastigheter till ett pris av 435 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

LuleåNP3 FastigheterPiteå

Hyresvärdet uppgår till nära 50 miljoner kronor årligen. Fastighetsportföljen omfattar sammanlagt 58 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och uthyrningsgraden uppgår till 95 procent. Den genomsnittliga återstående löptiden för de befintliga hyresavtalen uppgår till cirka 3 år.

Förvärvet utökar flera av NP3:s marknadsområden men i synnerhet marknadsområde Luleå som växer med 43 623 kvadratmeter fördelat på 15 fastigheter i Luleå och Piteå. Övriga fastigheter i köpet ligger i Umeå, Gävle och Skellefteå. De största hyresgästerna är Axfood (Willys), Pilkington och Rusta.

I och med förvärvet av AB Klar-Invest stärker NP3 sin förvaltningsorganisation i Norrbotten med en teknisk förvaltare och en affärsansvarig för marknadsområde Luleå.

– Vi har köpt en portfölj med väletablerade fastigheter med god uthyrningsgrad som vi tror kommer att kunna förbättras ytterligare. Glädjande är även att affären stärker vår organisation med två medföljande förvaltare. Vi välkomnar dem på samma sätt som vi välkomnar våra drygt 80 nya hyresgäster som förvärvet för med sig, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NP3 Fastigheter

Ämnen i artikeln:

LuleåNP3 FastigheterPiteå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.