Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 köper för 355 miljoner på hemmamarknaden

Publicerad: 6 juli 2022, 15:14

Andreas Wahlén, vd på NP3.

Foto: Kristoffer Lönnå

NP3 har i tio olika transaktioner förvärvat 13 fastigheter, primärt för industriändamål, till ett fastighetsvärde om 355 miljoner kronor. Under perioden har bolaget även sålt för 21 miljoner.


Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheterlogistikfastigheter

Fastigheterna som NP3 köper är belägna i Timrå, Sundsvall, Västerås, Östersund, Gävle, Karlstad, Härnösand, Borlänge och Bollnäs. 

Den sammanlagda uthyrningsbara arean uppgår till 37 800 kvadratmeter med en tomtareal om 196 600 kvadratmeter. 

Det årliga hyresvärdet uppgår till 34,6 miljoner kronor och uthyrningsgraden uppgår till 95 procent. Den genomsnittliga återstående löptiden på befintliga hyresavtal uppgår till 2,1 år. 

Läs mer: SBB säljer fastigheter i Kalmar för 340 miljoner till Nyfosa 

Fastigheter till ett fastighetsvärde om 225 miljoner kronor, totalt 10 fastigheter har tillträtts under andra kvartalet. Övriga tre fastigheter tillträds under tredje och fjärde kvartalet 2022.

Som en del av bolagets fortlöpande renodling av sin fastighetsportfölj har tre fastigheter primärt för industri- och kontorsändamål avyttrats till ett värde om 21 miljoner kronor. 

Läs mer: Stendörren öppnar porten till Finland – köper industrifastigheter för 75 miljoner 

Fastigheterna är belägna i Sundsvall och hyresvärdet för de avyttrade fastigheterna uppgår till 1,8 miljoner kronor med en uthyrbar area om 2 300 kvadratmeter. Den genomsnittliga uthyrningsgraden för de avyttrade fastigheterna uppgår till 62 procent.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.