Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 köper för 310 miljoner

Publicerad: 3 april 2017, 05:02

Andreas Nelvig är vd på NP3.

Foto: Mike Straneus.

NP3 Fastigheter har avtalat om förvärv av 14 fastigheter om sammanlagt 41 400 kvadratmeter. Säljare är Localis Riks.


Ämnen i artikeln:

GävleNP3 Fastigheter

Förvärvet är villkorat att säljaren Localis Riks AB:s årsstämma, som äger rum den 7 april, godkänner affären samt slutgiltiga kreditbeslut.

Förvärvet består av fem fastigheter i Gävle samt en i Sandviken om sammanlagt 23 000 kvadratmeter uthyrbar yta. Två fastigheter om sammanlagt 1 900 kvadratmeter ligger i Leksand och 6 fastigheter om sammanlagt 16 500 kvadratmeter ligger i Småland. Fastigheterna har en uthyrningsgrad om 98 procent och det årliga hyresvärdet uppgår till 26,5 miljoner kronor.

NP3 uppger i ett pressmeddelande att fastigheterna i Småland  inte ett långsiktigt innehav och ska inte ses som en kursändring av strategin utan snarare en konsekvens av att komma åt fastigheterna i Gävle.

– NP3 har en tydlig tillväxtambition i norra Sverige i stort och i Gävle i synnerhet då vi innan detta förvärv ännu inte nått en tillfredsställande volym där. Med detta förvärv ökar vi den uthyrningsbara ytan i Gävle med 30 procent och når därmed målet om 100 000 kvadratmeter i affärsområdet, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

GävleNP3 Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.