Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 förvärvar fastighetsportfölj i Luleå

Publicerad: 30 juni 2017, 10:06

Andreas Nelvig är vd på NP3.

Foto: Mike Straneus.

NP3 Fastigheter förvärvar nio fastigheter i Luleå för totalt 276 miljoner kronor. Portföljen består av 24 500 kvadratmeter och säljs av Galären.


Ämnen i artikeln:

Galären fastigheterFastighetsmarknaden i norra SverigeAndreas NelvigNP3 Fastigheter

Fem av fastigheterna är belägna på Storhedens handels- och industriområde som ligger längs E4, cirka 8 kilometer väster om centrum. Resterande fastigheter ligger i universitetsområdet i närheten av Luleå tekniska universitet och Luleå Science Park. NP3 äger sedan tidigare fastigheter på dessa områden.

– I och med förvärvet stärker vi vår närvaro i Luleå vilket varit prioriterat. Det är en växande stad med tilltagande hyrestillväxt där NP3 ska vara stora. Vi har flera projekt under produktion i Luleå och ser en fortsatt god efterfrågan. Därför ser vi ett stort värde i de medföljande byggrätterna, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

Största hyresgästen är Axfood Snabbgross som står för 8 procent av hyresvärdet med en återstående löptid på hyresavtalet om 4,5 år. Andra större hyresgäster är Praktiska Gymnasiet, Cramo och Peab.

I förvärvet ingår dessutom byggrätter om cirka 8 500 kvadratmeter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.