Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NP3 förvärvar av Castellum för halv miljard

Publicerad: 28 november 2016, 06:55

Andreas Nelvig är vd på NP3.

Foto: Mike Straneus.

NP3 Fastigheter har förvärvat sex fastigheter i Östersund och fyra fastigheter i Sundsvall för 473,5 miljoner kronor från Castellum.


Ämnen i artikeln:

ÖstersundCastellumSundsvallNP3 Fastigheter

NP3 Fastigheter har förvärvat sex fastigheter i Östersund och fyra fastigheter i Sundsvall för 473,5 miljoner kronor från Castellum.

Den sammanlagda uthyrningsbara ytan uppgår till 48 000 kvadratmeter och det årliga hyresvärdet ligger på 50,4 miljoner kronor.

Portföljens uthyrningsgrad ligger på 80 procent och de största hyresgästerna är friskolan Prolympia och Arbetsförmedlingen som står för 16,4 procent respektive 13,4 procent av hyresvärdet. Den genomsnittliga återstående löptiden på hyresavtalen uppgår till cirka 3,5 år. I samband med tillträdet tar NP3 över Castellums lokala organisation för förvaltning och uthyrning som består av 5 personer i Östersund. NP3 finansierar förvärvet som sker i bolagsform med cirka 60 procent banklån och resterande del genom kassa samt befintliga kreditlöften. Fastigheterna tillträds den 31 mars 2017.

I och med förvärvet uppnår NP3 målet om 100 000 kvadratmeter uthyrbar yta i Östersund och därtill finns omfattande byggrätter i affärsområdet. Fastigheterna och byggrätterna i Östersund ligger i Stadsdel Norr där NP3 sedan tidigare äger flertalet fastigheter.

– För 10 000 kronor kvadratmetern har NP3 köpt en portfölj med fastigheter av väldigt god kvalité i helt rätt lägen som har en uppenbar uppsida vad gäller avkastningen. Förvärvet innebär initialt en ökning med nära 6 % av förvaltningsresultatet per aktie, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News