Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Norrtälje kommun säljer åtta fastigheter

Publicerad: 22 oktober 2012, 12:07

Landera Invest AB köper åtta stycken kommersiella fastigheter av Campus Roslagen AB, Norrtälje kommuns fastighetsbolag. Fastigheterna omfattar cirka 23 500 meter kontor, industri och handel. Köpeskillingen uppgår till 132 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Norrtälje

Efter valet 2010 ombildades Norrtälje Industri- och Hantverkshus AB (NIHAB) till Campus Roslagen AB. Den förändrade inriktningen innebar att bolaget uteslutande skulle ägna sig åt på utvecklingen av Lv3:s gamla regementsområde till ett modernt campus. Övriga fastigheter i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik skulle säljas på marknaden.

För köparen Landera Invest AB är det den första investeringen i kommersiella fastigheter i Norrtälje. Bolaget har fokus på Mälardalsregionen och köpte tidigare i år en bostadsfastighet i Rimbo av Roslagsbostäder AB med målsättningen att växa ytterligare i Norrtälje kommun. Hyresgästerna har informerats under slutet av förra veckan och det formella övertagandet sker 1 november. Rådgivare vid försäljningen har varit Magnusson Real Estate Advisors.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Norrtälje kommun

Ämnen i artikeln:

Norrtälje

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.