Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Norrporten köper på ny ort

Publicerad: 1 oktober 2014, 10:44

Norrporten förvärvar fyra fastigheter i Stadsdel Norr i centrala Östersund, fastighetsvärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NorrportenJörgen LundgrenÖstersund

Norrporten förvärvar fyra fastigheter i Stadsdel Norr i centrala Östersund, fastighetsvärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor. Nu ska man bygga upp en lokal organisation på orten där Sofie Blom Bergström är utsedd till ny marknadsområdeschef.

Beståndet består av delar av det tidigare regementsområdet I5 där Peab har konverterat byggnader till kontor och utbildningslokaler. Beståndet omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor.

Hyresgäster är bland annat Arbetsmarknadsstyrelsen, utbildningsföretaget Academedia, Prolympia, Storsjögymnasiet och Danske Bank. Säljare är Dalripan Fastigheter AB.

Norrporten har vidare tecknat en avsiktsförklaring med Peab avseende ytterligare förvärv i Stadsdel Norr. Beståndet omfattar cirka 19 000 kvadratmeter samt byggrätter.

– Norrporten vill växa och vi har identifierat ett antal regionala tillväxtorter i Sverige. Vi söker välskötta centralt belägna kontorsfastigheter, gärna med tillhörande byggrätter. I Östersund ser vi en positiv utveckling och möjligheter till god framtida tillväxt i kombination med en bra avkastning, säger Jörgen Lundgren, vd på Norrporten.

Norrporten påbörjar nu arbetet med att bygga upp en egen lokal organisation på orten. Ny marknadsområdeschef är Sofie Blom Bergström, som har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i Kungsleden och GE Real Estate.

– En av Norrportens framgångsfaktorer är den lokalt förankrade förvaltningen med fokus på nöjda kunder. Med kunskap om staden och den lokala marknaden ser jag fram emot ett mycket inspirerande uppdrag att bygga upp en ny verksamhet, säger Sofie Blom Bergström.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Norrporten

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News