Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Norrköpings Inre Hamn utvecklas

Publicerad: 4 juli 2016, 06:10

Visionsbild över Inre Hamnen. Bild: Norrköpings kommun.

Den första detaljplanen för Norrköpings nya stadsdel Inre Hamnen är nu ute på samråd. Totalt ska stadsdelen få 2 000 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

Norrköping

Den första detaljplanen för Norrköpings nya stadsdel Inre Hamnen är nu ute på samråd. Totalt ska stadsdelen få 2 000 nya bostäder, varav den första etappen omfattar 700 till 800 stycken.

I den första etappen ryms bostäder där höjden på husen varierar från 3-4 våningar upp till 8 våningar. Med i planen finns även ett bad och två nya broar över Strömmen, ett centralt torg och en park samt flera kanaler in i området. Längs kajerna ska promenadstråk skapas.

I området finns den gamla byggnaden Andreas kvarn. Den ska restaureras och fyllas med nya verksamheter. För att behålla hamnkaraktären i området kommer element som kranar och belysningsstolpar att bevaras.

Den första detaljplanen för Inre hamnen är på samråd 4 juli – 23 september.

– Sedan beslutet om att bygga höghastighetsjärnvägen Ostlänken har planerna för Inre hamnen fått ny fart. Jag hoppas att så många som möjligt nu tar chansen att tycka till om hur de vill att stadsdelen ska utvecklas, säger Kikki Liljeblad (S), stadsplaneringsnämndens ordförande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Norrköping

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.