Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nordstjernan köper in sig i Diös

Publicerad: 4 september 2018, 05:17

Knut Rost är vd för Diös.

Foto: Diös.

Familjen Axel Johnsons investmentbolag, Nordstjernan, har köpt in sig i i Diös Fastigheter genom att förvärva halva familjen Bengtssons innehav i det Östersundsbaserade fastighetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterNordstjernan

Familjen Axel Johnsons investmentbolag, Nordstjernan, har köpt in sig i i Diös Fastigheter genom att förvärva halva familjen Bengtssons innehav i det Östersundsbaserade fastighetsbolaget. Familjen Bengtsson har länge varit en av Diös största aktieägare men minskar nu rejält.

Nordstjernan köper 5,05 procent av kapital och röster i Diös, totalt 6 787 374 aktier, och har en option om att under det närmaste året köpa resterande 5,05 procent. Givet måndagens stängningskurs om 57,8 kronor per aktie rör det sig om en affär värd cirka 392,3 miljoner kronor.

Innan affären var Bengtssons Tidnings AB, familjen Bengtssons ägarbolag, Diös tredje störste aktieägare efter huvudägaren Bob Persson och Erik Paulsson men delar nu fjärde platsen på aktieägarlistan med Nordstjernan.

Diös aktie stiger på beskedet i den inledande handeln.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.