Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nordr och Obos köper i Vellinge - 640 bostäder ska byggas

Publicerad: 14 juni 2021, 08:38

Leif Danielsson, vd på Nordr, och Joakim Henriksson, vd på Obos Sverige

Foto: Nordr/Obos

Nordr och Obos har förvärvat totalt 640 byggrätter i Vellinge kommun i Skåne. Bolagen förvärvar 320 byggrätter vardera i vad som blir starten på utvecklingen av Vellinge Parkby.


– Vellinge är en intressant och dynamisk kommun med framåtlutad syn på framtiden. Det känns väldigt rätt att bygga vår fortsatta expansion i södra Sverige med den här typen av projekt, säger Leif Danielsson, VD på Nordr Sverige, i ett pressmeddelande. 

Nordr och Obos förvärvar projektet genom ett 50/50-samarbete och planerar utveckling för olika bostadstyper med olika upplåtelseformer. Förvärvet och tillträdet är villkorat av att planen vinner laga kraft. Utbyggnaden av området kommer att pågå en längre tid och ske i etapper inom ramen för en sammanhållen detaljplan. 

– Markförvärvet i Vellinge passar oss väldigt väl och kommer i framtiden bli en viktig del i vår expansion i Sydsverige. Här kommer vi utveckla en attraktiv trädgårdsstad från grunden med blandad bebyggelse med både småhus, radhus och flerfamiljshus i samarbete med Nordr, säger Joakim Henriksson, vd för OBOS Sverige, i pressmeddelandet. 

Det förvärvade markområdet ligger i Eskilstorp, i nordöstra Vellinge, och har en totalarea om cirka 350 000 kvadratmeter. På platsen finns sedan tidigare en park och Vellinge kommun kommer successivt att bebygga området med infrastruktur så snart detaljplanen har vunnit laga kraft. Det finns även planer på skola, förskola, idrottshall och annan service i området.

– Jag ser fram emot att följa utvecklingen av Vellinge Parkby och jag tror verkligen det kommer bli bra för alla, såväl nya som gamla Vellingebor. Jag är övertygad om att det kommer bli attraktiva bostadsområden med sin blandade bebyggelse, sin grönska, sin närhet till centrum, kollektivtrafik, andra delar av kommunen och såklart till andra städer och vidare ut i världen, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande i Vellinge kommun, i en kommentar. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.