fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Nordr når 2 200 byggrätter i Göteborg efter förvärv i Säteriet

Publicerad: 20 december 2022, 13:09

Bild 1/2  Biljana Pehrsson tillträdde som ny vd för Nordr i augusti i år.

Foto: Nordr/Pressfoto

Nordr tecknar avtal med kommunägda bostadsbolaget Förbo om förvärv av 360 byggrätter för bostäder i utvecklingsområdet Säteriet i Mölnlycke.

Ämnen i artikeln:

SvepetNordrBiljana Pehrsson

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Bostadsområdet Säteriet är beläget i centralorten Mölnlycke i Härryda kommun, en dryg mil från från centrala Göteborg.

Genom förvärvet består Nordrs markportfölj i Göteborgsområdet av 2 200 byggrätter.

– Vi ser stor potential i Göteborgsområdet, där vi strävar efter att förstärka vår portfölj. Säteriet passar fint in i vår långsiktiga strategi genom sitt läge och sin storlek, säger Biljana Pehrsson, VD för Nordr Sverige, i en kommentar.

Gällande detaljplan möjliggör utveckling av fem nya bostadskvarter, varav Nordr förvärvar fyra (ett kvarter genomförs av Förbo, som ägs gemensamt av de fyra kommunerna Härryda, Kungälv, Lerum och Mölndal). 

Den aktuella marken utgör förtätning av det befintliga området, vilket matchar Nordrs ambitioner om att i första hand omvandla redan exploaterad mark.

– Som ett led i utvecklingen av Säteriet är det glädjande att vi nu går in i nästa fas där området kompletteras med bostadsrättslägenheter. Vi ser fram emot att tillsammans med Nordr bygga vidare på de kvaliteter som finns i området och skapa ett hållbart och attraktivt bostadsområde, säger Anna Ola, fastighetsutvecklingschef på Förbo, i en kommentar.

Befintligt bestånd utgörs till största delen av hyresrätter byggda på 1960- och 1970-talet. I dag är hela området under omvandling och under senare år har det tillkommit både nybyggda lägenheter och radhus.

Säljstart för det första kvarteret i Säteriet planeras äga rum under våren 2024.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev